Tillbaka till alla evenemang

Att lyckas med ANDTS-prevention - en snabbguide för kvalitetssäkring och utveckling av hälsofrämjande och förebyggande arbete

Guiden är en svensk översättning av European Prevention Curriculum (EUPC), som tagits fram av Europeiska narkotikabyrån EMCDDA i syfte att sprida vetenskaplig och teoretisk grundkunskap om prevention för yrkesverksamma inom området för alkohol, narkotika, dopning, tobak och nikotinprodukter samt spel om pengar (ANDTS). Innehållet kan dock tillämpas och fungera som inspiration för prevention inom andra områden som exempelvis våld, antisocialt beteende och kriminalitet.

Guiden är avsedd att användas som referensmaterial och som kurslitteratur vid utbildningar. Den fungerar som komplement till arbetsmodellen European Drug Prevention Quality Standards, EDPQS, som beskrivs i vårt mer praktiska vägledningsmaterial . Inbjudan kommer!

Anmälan (senast 6 oktober) här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/webb231013/

Webbinariet vänder sig till yrkesverksamma inom kommun, region, statlig myndighet eller det civila samhällets organisationer som behöver vetenskaplig och teoretiskt grundkunskap för egen del eller planerar utbildningar om prevention för beslutsfattare samt praktiker.

Webbinariet är gratis.

Sprid gärna inbjudan i dina nätverk! För mer information kontakta Åsa Domeij, utredare vid enheten för drogprevention asa.domeij@folkhalsomyndigheten.se